Liesbeth

Ik ben Liesbeth van den Brink en ik ben woonachtig in Ede.

Ik begon mijn carrière met de opleiding als Z-verpleegkundige in Arnhem. Binnen het werkveld van de Z-verpleging ben ik vele uitdagingen aangegaan. Ik volgde de Hbo-opleiding orthopedagogiek in 2003.

In 2009 werd ik geconfronteerd met baarmoederkanker en in 2012 en 2015 twee keer met borstkanker. Dit zorgde voor een ommekeer in mijn leven en toen ben ik in 2015 gestart met de opleiding rouw- en verliesbegeleiding.

In de zomer van 2016 kreeg ik het onheilspellende bericht dat mijn kanker terug is en alleen palliatief behandeld kan worden. Wat betekende dat ik mijn werkzaamheden als groepsbegeleider in een gezinsvervangend thuis moest afbouwen. Ik ben als vrijwilliger verbonden aan het Toon Hermans Huis in Ede, waar ik themaochtenden heb opgestart en organiseer 1 themaochtend per maand. Informatie over deze ochtenden kunt u vinden via deze link. Daarnaast ben ik gastvrouw van het Oncologische Centrum van het ziekenhuis De Gelderse Vallei.

In 2017 rondde ik succesvol de opleiding Rouw- en verliesbegeleider af met als afstudeeropdracht een therapeutisch spel voor mensen (of voor partners) die net als ik geconfronteerd worden met kanker die niet te genezen is. Mijn grootste wens is dat het spel zich verspreid als een olievlek over heel Nederland, als onderdeel van de begeleiding voor mensen die kanker hebben (gehad) en later misschien voor zoveel meer aandoeningen waarbij mensen geconfronteerd worden met een levensbedreigende of levensduur beperkende aandoening. 

= = = = = = = = = = = =

Op 11 juni 2018 is Liesbeth overleden aan de gevolgen van kanker. De landelijke Stichting Stap voor Stap gaat verder, om het spel dat Liesbeth ontwikkeld heeft te verspreiden en zo haar droom waar te maken.